• Dental clinic interior in bangalore 1
  • Dental clinic interior in bangalore 2
  • Dental clinic interior in bangalore 3
  • Dental clinic interior in bangalore 4
  • Dental clinic interior in bangalore 7
  • Dental clinic interior in bangalore 8
  • Dental clinic interior in bangalore 5

Leisure & Retail

Family Dental Care

Location: Bangalore, India
Photo credits: Lester Rozario

 

The Dental Clinic Interior Design was inspired by an over simplified abstraction of a tooth.

This element makes an appearance in the various objects in the space be it the screen separating the clinic from the reception, the flooring pattern, or the legs of the waiting benches.

The space is designed for a dentist couple. It consisted of three consultation rooms,  a lab, pantry and reception. The two main consultation rooms and the lab were placed towards the street to take maximum advantage of daylight as these were the most active spaces through the day. The third consultation room was for visiting doctors and was not frequently used.  The plan allows free movement of the patients and tucks the service areas from the main circulation spine.

All partition walls were kept low to allow maximum light penetration into the inner areas like the reception. A screen separating the consultation room and the reception allows daylight to filter into the reception and at the same time maintaining privacy.